Eerste echte Nederlandse fiets?

Fiets productie volledig in Nederland

100% Nederlands, Duurzaam en Lokaal geproduceerd

Bij MyBike zijn we trots om een duurzame en volledige Nederlandse fietsenproducent te zijn. Lokaler is in onze ogen op alle vlakken beter. De frames worden in Nederland gefabriceerd van Europees Aluminium (binnenkort van Nederlands Aluminium) waarvan groot deel is gerecycled. Onze fietsen en de productie zijn zo ontworpen dat het schadelijke uitstoot drastisch verminderd en daardoor de duurzaamste aluminium fietsenmerk van Nederland zijn.

Frame Productie

Productieland

Herkomst Aluminium

Processen

Transport

CO2 uitstoot

MyBike

Productieland: Nederland

Herkomst Aluminium: Nederland

Vervuilende processen: Bewust Fiber laser snijden

Transport: 30 Km van aluminium fabriek naar Bleiswijk

CO2 uitstoot: Significant vele malen lager 

Ik wil een milieuvriendelijke MyBike

Traditionale fietsen merken

Productie land: Azië of Oost Europa

Herkomst Aluminium: Buiten europa

Vervuilende processen: Lassen, spuiten, hitte behandelingen, toxic bad, etc.

Transport: Duizenden kilometers op boten en vrachtwagens

CO2 uitstoot: Hoog, 1 maand boot, haven transport etc

Hoe zit het dan met de andere fietsmerken in Nederland, die zijn toch ook Nederlands?

MyBike legt uit

Traditionele productieproces

Wij leggen dit graag uit met twee voorbeelden. Bekende Nederlandse fietsenmerken laten hun frames buiten Nederland produceren. Soms is dit in oost Europa maar meestal komt dit van nog verder namelijk Azië. Hier worden de fietsenframes geproduceerd en bewerkt met vervuilende, chemische en complexe processen. Daarna worden ze via scheepscontainers naar Nederland gevaren. Eenmaal aangekomen kunnen ze afgemonteerd worden. Omdat de meeste waarde van de fiets wordt toegevoegd in Nederland mogen ze door een gat in de wet noemen dat deze fietsen in Nederland zijn gemaakt terwijl het belangrijkste onderdeel ver buiten Nederland vervaardigd wordt. Vreemd toch? Dit klopt niet en daarnaast is dit ook nog de minst milieuvriendelijke aanpak. Het grote voordeel voor deze bedrijven is kostenbesparing, de nadelen zijn minder controle en veel minder goed voor het milieu. Dit is een typische aanpak van de vorige eeuw.

Nieuwe duurzame productieproces van MyBike

Bij MyBike wilden we dit graag anders doen. Door het out-the-box denken kan het revolutionaire frame geproduceerd worden in Nederland van Nederlands aluminium waarvan 74% gerecycled is. Het ontwerp van het frame zorgt er ook voor dat we chemische en vervuilende uitstoot tijdens de productie van het frame hebben kunnen elimineren. Onze frame worden niet gelast, niet gespoten en niet met hitte nabewerkt te worden. Doordat we lokaal het frame produceren hebben we een veel lagere CO2 uitstoot dan traditionele merken. 
Vervolgens worden de frames in Bleiswijk door ons personeel met veel zorg en liefde handmatig afgemonteerd met onderdelen die gemaakt zijn voor kwaliteit en comfort.
Hierdoor is MyBike de duurzaamste productiefiets van Nederland.

Daarnaast heeft deze manier van produceren nog een aantal bijeffecten die grote voordelen geven.
Zo zorgen we voor een betere lokale economie, kan er snel geschakeld worden en hebben we alles zelf onder controle. Het belangrijkste is nog wel dat MyBike daadwerkelijk een fiets is die voor 100% geproduceerd, gefabriceerd en afgemonteerd is in ons eigen fantastische kikkerlandje Nederland. Je zou kunnen zeggen dat MyBike in haar vorige leven nog een onderdeel van een vliegtuig, blikje Heineken of van een auto was. Cool toch!

Ik ben Overtuigd

Klik hiernaast om jouw MyBike te bestellen. Op de afgesproken dag wordt jouw MyBike bij je thuis geleverd en kun je onbezorgd fietsen op een 100% Nederlandse fiets gemaakt van blikjes Heineken.