Eerste echte Nederlandse fiets?

Hoe zit het dan met de andere fietsmerken in Nederland, die zijn toch ook Nederlands?

MyBike legt uit

Traditionele productieproces

Wij leggen dit graag uit met twee voorbeelden. Bekende Nederlandse fietsenmerken laten hun frames buiten Nederland produceren. Soms is dit in oost Europa maar meestal komt dit van nog verder namelijk Azië. Hier worden de fietsen geassembleerd en bewerkt met chemische en complexe processen. Daarna worden ze via scheepscontainers naar Nederland gevaren. Eenmaal aangekomen kunnen ze afgemonteerd worden. Omdat de meeste waarde van de fiets wordt toegevoegd in Nederland mogen ze wettelijk noemen dat dit in Nederland is gemaakt terwijl het belangrijkste onderdeel ver buiten Nederland vervaardigd wordt. Vreemd toch? Dit klopt niet en daarnaast is dit ook nog de minst milieuvriendelijke aanpak. Het grote voordeel voor deze bedrijven is kostenbesparing, de nadelen zijn minder controlen, veel minder goed voor het milieu. Dit is een typische aanpak van de vorige eeuw.

Nieuwe duurzame productieproces van MyBike

Bij MyBike wilden we dit graag anders doen. Door het out-the-box denken kan het revolutionaire frame geproduceerd worden in Nederland van aluminium waarvan 60% gerecycled aluminium is. Het ontwerp van het frame zorgt er ook voor dat we chemische en vervuilende uitstoot tijdens de productie van het frame hebben kunnen elimineren. Doordat we lokaal het frame produceren hebben we een veel lagere CO2 uitstoot dan traditionele merken. 
Vervolgens worden de frames in Bleiswijk door ons personeel met veel zorg en liefde handmatig afgemonteerd met onderdelen die gemaakt zijn voor kwaliteit en comfort.
Hierdoor is MyBike de duurzaamste productiefiets van Nederland.

Daarnaast heeft deze manier van produceren nog een aantal bijeffecten die grote voordelen geven.
Zo zorgen we voor een betere lokale economie, kan er snel geschakeld worden en hebben we alles zelf onder controle. Het belangrijkste is nog wel dat MyBike daadwerkelijk een fiets is die voor 100% geproduceerd, gefabriceerd en afgemonteerd is in ons eigen fantastische kikkerlandje Nederland. Je zou kunnen zeggen dat MyBike in haar vorige leven nog een onderdeel van een vliegtuig, blikje Heineken of van een auto was. Cool toch!

Ik ben Overtuigd

Klik hiernaast om jouw MyBike te bestellen. Op de afgesproken dag wordt jouw MyBike bij je thuis geleverd en kun je onbezorgd fietsen op een 100% Nederlandse fiets gemaakt van blikjes Heineken.